Nyári táborok

Kérjük adója 1%-át a 19024804-1-43-as adószámon ajánlja fel nekünk!
Az Akarat DSE 2018. évi napközis nyári tábora

Időpont: 2018. június 18-tól július 6.-ig ( 3 hét ) Előre jelzett igények esetén további két hétre is táboroztatjuk a jelentkezőket, abban az esetben, ha minimum 15 gyerek részvétele biztosított. Helyszin: A Nemzetvédelmi Egyetem Sportközpontja 1117. Bp. Mányoki u.9.

A napközis táborainkban - hétfőtől péntekig - naponta 8-16 óráig foglalkoztatjuk a gyerekeket, meleg ebéd biztosításával.Naponta kétszer úszófoglalkozást, egy tornatermi kondicionáló edzést, szabadtéri futást, görkorcsolya edzést és játékokat szervezünk a résztvevők számára. A tábori összetett versenyt hetente értékeljük - érem díjazással. Kiegészítő foglalkozásként szervezünk lovarda látogatást - lóra szállási lehetőséggel, állatkerti látogatást, valamint barlang látogatást, illetve kirándulást a budai hegyekbe. (A görkorcsolyázni is kívánók a szándékukat kérjük, hogy előre jelezzék.)

A táborhelyszín:

A Nemzetvédelmi Egyetem Sportközpontja 1117. Bp. Mányoki u.9.

A Gellérthegyen lévő létesítmény ( Móricz Zs. Krt. közelében, ) kiválóan megközelíthető tömegközlekedési eszközökkel is. A sportprogramokra 25-m-es 5 pályás fedett uszoda – 27 c fokos vízhőmérséklettel, minden igényt kielégítő fedett sportcsarnok, gyönyörű park – szabadtéri sportpályával és a Gellért hegy „ jubileumi” parkja áll rendelkezésünkre. A főiskola kulturált éttermében oldjuk meg az ebédeltetést.

Hetente minimum 15 és maximum 100 főt tudunk táboroztatni. A létszámkeretet a jelentkezések sorrendjében töltjük fel.

Jelentkezni a már az Akaratban sportoló gyerekeknek a csoportvezető tanároknállehet az edzésidőkben. Olyan gyerekeket is fogadunk a táborainkban, akik a nyári táborban szeretnének a gyógyúszásba bekapcsolódni. Ők orvosi beutalóval jöhetnek a táborunkba. Előzetes jelentkezési szándékukat a 06 30 9 543 453 – as telefonszámon vagy az akarat@akarat.hu email címen nevük, telefonszámuk és email elérhetőségük meghagyásával kérjük jelezni. Az első hétre legkésőbb június 5.-ig kell befizetni a részvételi hozzájárulást. Lehet egy, kettő, három, négy vagy öt hétre jelentkezni.Részvételi költség: egyhetes táborozás 20.000 Ft/fő ( 4.000 Ft/nap). Azoknak a gyerekeknek akik több hetes táborozáson vesznek részt, igyekszünk engedményt adni a második illetve a további hetek részvételi díjából.A végleges jelentkezésnél kérjük az első hét részvételi költségét, majd a tábort megkezdve - hetente a keddi napokon - a következő heti részvételi költséget befizetni.

A napközis táborainkban a tapasztalatok szerint a gyerekek fejlődése ugrásszerű. A terápiás célok okán - mással nem pótolhatóan hasznos - tehát a részvételt hangsúlyozottan ajánljuk.

Jó táborozást kíván az AKARAT tantestüle


SAALBACHI NYÁRI TÚRATÁBORA saalbachi nyári túratábor időpontja:

2018.július 21 - 28.(szombattól szombatig)

Helyszín: Saalbach (Ausztria),Thurnerhof panzió

Utazás egyénileg (a klub Ford Transit kisbuszában korlátozott számban tudunk férőhelyet biztosítani.)Részvételi költség:


18 éven felülieknek: 54 euro/éj/fő


Gyermek kedvezmények (amennyiben 2 szülővel együtt vannak egy családi szobában)

• 5,99 éves korig: 0,00 euro/éj

• 7,99 éves korig: 20,00 euro/éj

• 9,99 éves korig:33,00 euro/éj

• 14 éves korig: 45,00 euro/éj

A részvételi költség tartalmazza:

a minden igényt kielégítő szállást 2-3 ágyas komfortos szobákban,

a félpanziós ellátást (bőséges és változatos reggeli-,illetve vacsora salátabárral),

a házban lévő kétféle szauna (infra-,finn-,) ingyenes használatát,

a multifunkciós sportpályát,

a kisgyermekek számára épített kültéri játékokat,

valamint a környék bejárásához,megismeréséhez használható JOKER kártyát (pl.a felvonók-,a strandfürdő használatát stb.)Programok:

Fakultatív jellegű gyalogos (és érdeklődés esetén)hegyikerékpáros túrák a szálláshelyünket körbeölelő csodaszép 2000 méteres hegyeken.

(Mindenki a saját kondíciójának ,terhelhetőségének és egészségi állapotának megfelelő programot választhat.)

Esténként (fakultatív jelleggel )kötetlen beszélgetések,játékok, vetélkedők.Jelentkezni lehet:

Varga László testnevelő tanárnál a 30/828-6270-es telefonon,valamint személyesen a Bajza utcai tanuszodában szerdánként 18-19 óra között,valamint a KSI uszodában kedden és pénteken 19-20 óra között.

Jelentkezéskor az első részletet (100 euro/fő) kérjük befizetni.

A férőhelyeket a jelentkezés sorrendjében töltjük fel!
KERÉKPÁROS VÁNDORTÁBOR 2018. augusztus 3 - 9.

Palócföldtől a Dunakanyarig

a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség támogatásával


Útvonal:


1. nap Salgótarján-Salgóbánya


Érkezés Salgótarjánba. A vasútállomás melletti helyi buszpályaudvarról tovább utazás Salgóbányára, az Ipolyerdő Erdészház Múzeumához.
Programok: Erdészház Múzeum, Geocsodák Háza ,Kirándulás a Salgó vár romjaihoz ; Boszorkány-kő geológiai tanösvény, Eresztvényi kőbányák , Kirándulás a Somoskői várhoz Szállás: Ipolyerdő Ifjúsági Szállása (Erdészház Múzeum), Salgóbánya, Vár út 8.


2. nap, Salgóbánya – Szécsény, Pöstyénpuszta (50km)


Indulás Salgóbányáról. A zöld kerékpáros jelzésen ereszkedünk le Salgótarjánba, ahol a Baglyaskővár Természetvédelmi Központba látogatunk el. Itt lehetőség van a madármentésről és a térség élővilágáról meghallgatni egy rövid előadást, valamint az itt ápolt madarakat megtekinteni. Baglyaskővár után, a Gyurtyánoson keresztül csatlakozunk a sárga kerékpáros jelzéshez, majd a Kercseg-patak mentén Karancslapujtőre érkezünk. Innen Litke felé vesszük az irányt. A Palóc Grand Canyon után, a Szécsény előtt található Pösténypusztát célozzuk meg, ahol a mai napi szállás található.
Programok:Baglyaskővár, Páris-patak szurdokvölgye,Ipolytarnóc Ősmaradványok (a magyar Pompei) Szállás: Ipolypart Vendégház, Szécsény-Pösténypuszta, Kassai út 83.


3. nap, Pöstyénpuszta – Hollókő (22 km)


Pöstyénpusztáról Szécsénybe tekerünk, ahol a Forgách-kastély parkja mellett érünk a belvárosba. A kastélyban jelenleg a múzeum működik. Innen nem messze, a Fő téren található a Tűztorony, ami ferdeségéről nevezetes. Szécsényből Varsányon és Rimócon keresztül érkezünk Hollókőre, hazánk egyetlen falujába, ami szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A szállás egy eredeti formájában megőrzött parasztházban lesz.
Programok:Szécsény, Kubinyi Ferenc Múzeum (Forgách-kastély);Tűztorony,Hollókői vár, faluséta, helyi múzeumok, számháború,Hollókői környéki tanösvények, pl. foltos szalamandra élőhelye; Szállás: Hollóköves Vendégház, Potla ház, Hollókő, Petőfi út 30.


4. nap, Hollókő – Bánk (49 km)


Hollókőről a Cserhát kis településein, szép erdei környezetben halad a túra. Debercsényt, Szentét, Kétbodonyt és Romhányt elhagyva Bánkra érkezünk, ahol délután strandolhatunk egy jót, mert nyáron a tó vizének hőmérséklete a Balatonéhoz hasonló.
Programok:Magyarnándor, Nagy-kilátó,Bánki-tó, strandolás; Bánk, Élő Kovácsműhely Múzeum; Szállás: Bánk, Nádas kemping


5. nap, Bánk – Zebegény (50 km)


Bánkról Rétságon, Tolmácson és Diósdon keresztül Nógrádra érkezünk. A hegy tetején az egykor büszke vár romja találhatóak, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környező vidékre. A vár után, a hegyen átvágva érjük el Királyrétet. A túra legkönnyebb része következik, kellemes gurulás Kismarosig, innen pedig a Duna melletti kerékpárúton érjük el a Zebegényi sátortábort.Programok:Nógrádi vár , Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont: Börzsöny lakói interaktív kiállítás Szállás: Zebegényi Erdei Sátortábor (kiépített sátortábor)


6. nap, Zebegény - Kesztölc (35 km)


Zebegényből a Duna menti kerékpárúton a Szobi kompig haladunk, majd a Dunán áthajózva, többnyire a Duna partján, Esztergom felé tartunk a Bazilikához. Innen, egy jó darabon a Duna-partot követjük, majd átvágva a belvároson, az Esztergom-Kertvárosban található Palatinus-tóhoz érkezünk. A tótól már nincs messze Kesztölc majd ezer éves települése, ahol az Erdészház Turistaház található, a túra utolsó szállása. Kesztölcről ellátogatunk Klastrompusztára, ahol az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a Pálos rend első templomának romjai láthatóak. A szállásról könnyed sétával elérhető a hangulatos Kesztölci pincesor is. Programok:Esztergomi Bazilika (kincstár, altemplom, kupola),Duna Múzeum,Klastrompuszta,Kesztölci pincesor, faluséta Szállás: Zebegény, Erdészház Turistaház


7. nap Kesztölc, hazautazás


Időtartam: 7 nap / 6 éjszaka. Nehézség: Közepes


Részvételi díj : 21e Ft/fő. Tartalmazza: a szállás,a napi 3x-i étkezés,a 0-24 órás orvosi ügyeletet,a csomagok szállítását a szálláshelyek között,és a kerékpárkölcsönzés díját. A vándortáborba felnőttek is jelentkezhetnek (ugyancsak 21e Ft/fő áron).

További információ,valamint jelentkezés: Varga László 30/8286270